Zaprešić open 2017 - 3.zlata, 2.srebra i 2 bronce

 

 

U subotu  08.04.2016. nastupili smo na ZAPREŠIĆ OPEN-u 2017, kojem je domačin bio TKD Zaprešić. Ovo natjecanje okupilo je preko 600 natjecatelja,  7 klubova iz 4 države,

 u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Zaprešić open 2017 ujedno je i po izboru HTS-a prvi od tri kriterijska turnira za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati na Cipruu u studenom mjesecu. Na ovom natjecanju nastupili smo sa 17 natjecatelja i osvojili 7 medalja, 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce.

 

Prva mjesta osvojili su :

Ema Zaaloker    -  mlađa kadetkinja -27kg
Marija Borović – mlađa kadetkinja -33kg
Sara Habijančić -  kadetkinja -41kg

druga mjesta osvojili su:

Anamaria Kovčalija – juniorka -52kg
Nina Mikulin – juniorka -68kg

Treća mjesta osvojili su:

Sara Anđelić – kadetkinja -41kg
Barbara Tarandek – kadetkinja -55kg

 

 

S obzirom da je Zaprešić open 2017 prvi od tri kriterijska turnira  za Europsko juniorsko prvenstvo bilo je očekivano da će konkurencija u uzrastu  juniora biti brojna. Naš klub je u toj konkurenciji nastupio sa 6 juniorki te se okitio  sa 2 srebra. Kako svaka medalja donosi određene bodove za rang listu tako mi u ovom trenutku imamo Anamariu Kovčaliju  i Ninu Mikulin koje su osvojile srebrne medalje, te su u svojim kategorijama na drugim pozicijama. Možda malo nezadovoljni se vračamo sa ovog turnira, ali kako znamo da nam je ritam u zadnjih mjesec dana bio dosta iscrpan i „cure“ su dosta potrošene moramo biti zadovoljni sa učinkom. Čekaju nas još dva kriterijska turnira i sve opcije su otvorene. Znamo koliko mogu naše cure i to će one zasigurno pokazati na nadolazećim turnirima.

U sveukupnom poretku  u konkurenciji 70 klubova(muški+ženski) zauzeli smo izvrsno 4.mjesto., još ćemo samo napomenuti da smo ponovno i na ovom turniru bili uvjerljivo najbolji u sveukupnom poretku „cura“.